Χαλβάς Φαρσάλων
Χαλβάς Φαρσάλων
Υλικά
3/4 κούπας σπορέλαιο ή βούτυρο
2 κούπες νισεστέ
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 κούπα ζάχαρη για την
καραμέλα
1 κούπα αμύγδαλα ψημένα
στους 180 για 8 λεπτά
ζάχαρη και κανέλα για το
πασπάλισμα
Χαλβάς Φαρσάλων
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα ταψάκι 28-30 εκ. τοποθετώ
τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζουμε στους 180Ο για 8 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύω τις 3
κούπες ζάχαρη, το νερό, το λάδι και το νισεστέ και το αφήνω στην άκρη
Σε μια κατσαρόλα μεγάλη, ρίχνω
λίγο λίγο τη ζάχαρη να γίνει καραμέλα (ρίχνω πρώτα λίγη και όταν λιώσει ρίχνω την
υπόλοιπή με αυτό τον τρόπο). Συνεχίζω έτσι μέχρι να λιώσει όλη και να σκουράνει
το χρώμα της.
Προσθέτω το μείγμα με το
νισεστέ και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να δέσει όλο το μίγμα ώστε να ξεκολλάει
από την κατσαρόλα. Αν βλέπουμε και κάνει κομμάτια καραμέλας τον δουλεύουμε
συνέχεια μέχρι να λιώσει. Ανακατεύουμε αρκετά γρήγορα, και μόλις
το μείγμα αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε την λιπαρή ουσία (λάδι ή βούτυρο) καθώς
επίσης και τα αμύγδαλα.
Ανάβουμε τον φούρνο μας στο
γκριλ και περιμένουμε να ζεσταθεί. Αδειάζουμε το μείγμα του χαλβά αφού πήξει, στο
ταψάκι μας. Το πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη και λίγη κανέλα και βάζουμε το
ταψάκι στον φούρνο για 20 περίπου λεπτά, ώστε να δημιουργηθεί κρούστα στην
επιφάνεια του χαλβά.
Αν δεν θέλουμε κρούστα,
αδειάζουμε το μείγμα του χαλβά στο ταψάκι μας, αφήνουμε να κρυώσει τελείως, και
το πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.
Πριν κόψουμε τον χαλβά σε
κομμάτια και σερβίρουμε, θα πρέπει να έχει κρυώσει τελείως.





Δεν υπάρχουν σχόλια