ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπριζόλες, κοτολέτες αλα μπολονέζ

Μπριζόλες, κοτολέτες αλα μπολονέζ

Όταν λέμε κοτολέτα εννοούμε τη μπριζόλα, δηλ. τα πλευρά του μοσχαριού κομμένα από το μέρος που βρίσκεται κοντά  στη νεφραμιά. Ωστόσο και από άλλα μέρη του μοσχαριού μπορούμε να κόψουμε μπριζόλες.
Υλικά:
300 γρ. μοσχάρι
100 γρ. βούτυρο
60 γρ. κρεμμύδια
50 γρ. ψωμιού ψίχα
2 αυγά
50 γρ. παξιμάδι
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
Μισή κουταλιά του γλυκού πιπέρι

Μπριζόλες, κοτολέτες αλα μπολονέζ

Εκτέλεση συνταγής
Οι μπριζόλες αλα μπολονέζ γίνονται ως εξής:
Κόβουμε το κρέας στην κρεατομηχανή και ζυμώνουμε τον κιμά με κρεμμύδια τσιγαρισμένα στο βούτυρο και με ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού, που την έχουμε βουτήξει στο γάλα και τριμμένη.
Καρυκεύουμε καλά αυτό το μίγμα με αλάτι και πιπέρι και το χωρίζουμε σε 8 μέρη, τα οποία αλευρώνουμε και τους δίνουμε το σχήμα κοτολέτας. Τις αλείφουμε μετά με αυγό και παξιμάδι και τις ψήνουμε μέσα σε ζεματιστό βούτυρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια