Πατάτες με λαχανικά γιαχνί Vegan
Πατάτες με λαχανικά γιαχνί Vegan
Υλικά
1/2 φλυτζάνι λάδι
5-6 μέτριες πατάτες
2 μέτρια κολοκύθια
2 πιπεριές κέρατα
1 κόκκινη πιπεριά
3 καρότα
2 μέτρια κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά πελτές τομάτας
4 τομάτες τριμμένες στο ρεντέ
2 μικρά φύλλα δάφνης
5 μπαλάκια μπαχάρι
1 ξύλο κανέλας
1/2 κουταλάκι κύμινο
αλατοπίπερο
1 πιπεριά τσούσκα(καυτερή)
προαιρετικά
ψιλοκομμένο μαϊντανό για το
γαρνίρισμα
Πατάτες με λαχανικά γιαχνί Vegan
Εκτέλεση
συνταγής
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και
τα σκόρδα. Κόβουμε σε χονδρά κομμάτια τις πατάτες, τα κολοκύθια, τις πιπεριές,
σε φέτες τα καρότα και σε κύβους τις τομάτες.
Σε χαμηλή κατσαρόλα, σοτάρουμε
ελαφρά τις πατάτες, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα γιαχνίζουμε όλα μαζί.
Βάζουμε τα μυρωδικά, το
αλατοπίπερο , τον πελτέ, τις τομάτες και τόσο νερό ώστε να σκεπαστούν τα
λαχανικά. Μετριάζουμε την θερμοκρασία μόλις αρχίσουν να βράζουν, σκεπάζουμε την
κατσαρόλα και προσέχουμε να μη κολλήσουν οι πατάτες μας στον πάτο της κατσαρόλας.
Εάν χρειαστεί προσθέτουμε νερό ή ζωμό λαχανικών μέχρι να μαγειρευτούν.
Σερβίρισμα
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας
από επάνω τις πατάτες γιαχνί με λαχανικά με φρεσκοκομμένο μαϊνταν





Δεν υπάρχουν σχόλια