ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψωμί ΜΠΑΓΚΕΤΑ


Ψωμί ΜΠΑΓΚΕΤΑ

Ζύμη για ψωμί ΜΠΑΓΚΕΤΑ
Υλικά
·        300 γρ.αλεύρι Ζυμωτό
·        145 mlνερό χλιαρό
·        15 γρ.μαγιά νωπή
·        0.5 κ.γ.αλάτι
·        0.5 κ.γ.ζάχαρη
·        1 αυγό χτυπημένο και σουσάμι για πασπάλισμα

Ψωμί ΜΠΑΓΚΕΤΑ

Εκτέλεση συνταγής
Θα χρειαστούμε ένα βαθύ μπολ και ένα ταψί για να τοποθετήσουμε την ζύμη μας όταν είναι έτοιμη για ψήσιμο.
·        Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και συμπληρώνουμε με το μείγμα της μαγιάς.
·        Ζυμώνουμε καλά σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα.
·        Μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και πλάθουμε με τα δάχτυλά μας ζυμάρι κυλινδρικού σχήματος διαμέτρου 4 εκ.
·        Τοποθετούμε τις μπαγκέτες σε ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
·        Αλείφουμε με αυγό την επιφάνειά της, πασπαλίζουμε με σουσάμι και με ένα μαχαίρι κάνουμε διαγώνιες τομές στην επιφάνειά της. Αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160ºC για 45’.
Μόλις οι μπαγκέτες βγουν από τον φούρνο, τις τοποθετούμε σε σχάρα φούρνου μέχρι να κρυώσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια