Ροφός ψητός στον φούρνο
Ροφός ψητός στον φούρνο
Υλικά:
1 ψάρι 1.2 – 1.4
κιλά (Ροφός)
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
αλάτι, πιπέρι
λάδι
100 ml κρασί λευκό
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
αλάτι, πιπέρι
λάδι
100 ml κρασί λευκό
Ροφός ψητός στον φούρνο
Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε το ψάρι και το στραγγίζετε- στεγνώνετε.
Το τοποθετείτε σε ταψί (ευπαρουσίαστο αν πρόκειται να το σερβίρετε
απευθείας) να χωράει (δοκιμάστε διαγωνίως ή/και κόψτε λίγο την ουρά) και το
αλατίζετε καλά μέσα κι έξω παντού (κεφάλι, κοιλιά, δέρμα). Του βάζετε
επίσης πιπέρι με τον ίδιο τρόπο. Βάζετε κατά μήκος, μέσα στην κοιλιά του (και
στο κεφάλι) τα κομματάκια σκόρδου και τον περισσότερο μαϊντανό, αφήνοντας λίγο
που θα τοποθετήσετε πάνω του και κάτω του, ανάμεσα σ΄αυτό και το ταψί. Το
περιχύνετε με μια γραμμή λαδιού και ρίχνετε στο ταψί το κρασί. Το βάζετε στον
προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.





Δεν υπάρχουν σχόλια