ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καρμπονάρα φούρνου αλά κρεμ


Καρμπονάρα φούρνου αλά κρεμ

Υλικά
400 γρ. ζυμαρικά πέννες
2 κ.σ βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο
150 γρ. μπέικον σε κομμάτια
4 αβγά
2 φλ. κρέμα γάλακτος ή εβαπορέ γάλα
1 κεφάλι τρυφερό μπρόκολο
3 τρυφερά μικρά φρέσκα κρεμμύδια
150 γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Καρμπονάρα φούρνου αλά κρεμ

Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180Ο βαθμούς στον αέρα και θα τοποθετήσουμε το πυρίμαχο σκεύος μας για  ψήσιμο στην μεσαία σχάρα.
Σε επιφάνεια κοπής ψιλοκόβουμε το μπέικον σε  μικρά καρέ. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια.
Καθαρίζουμε το μπρόκολο το ξεπλένουμε και το χωρίζουμε σε μικρές φούντες, σε μέγεθος μικρής μπουκιάς.
Σ΄ ένα τηγάνι αντικολλητικό και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο μπέικον. Ρίχνουμε τη σπασμένη σκελίδα σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπρόκολο και τα φρέσκα κρεμμύδια. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Συγχρόνως σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε βράση, ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας. Όταν βράσουν τα στραγγίζουμε.  Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο  να κάψει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας και τα ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν. Κατεβάζουμε από την φωτιά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το μισό τριμμένο τυρί. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα λαχανικά με το μπέικον.
Αλείφουμε με βούτυρο το σκεύος που θα ψήσουμε την καρμπονάρα φούρνου και αδειάζουμε τα υλικά της κατσαρόλας στο ταψί. Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά την καρμπονάρα φούρνου.
Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 10 λεπτά.
Σερβίρισμα
Σερβίρουμε αμέσως την ζεστή καρμπονάρα φούρνου με την πλούσια κρέμα στα ζυμαρικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια