Γαρίδες στο φούρνο με ούζο και φινόκιο
Γαρίδες στο φούρνο με ούζο και φινόκιο
Υλικά
- 1 κιλό μεγαλούτσικες γαρίδες, φρέσκες ή
κατεψυγμένες, καθαρισμένες από τα κελύφη (κρατάμε τα κεφάλια)
- 1 μικρό φινόκιο
- 1 σφηνάκι ούζο (περίπου 40 ml)
- χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 3 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια
- 3 – 4 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος (τα
φύλλα)
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι (προτιμότερο χοντρό)
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Γαρίδες στο φούρνο με ούζο και φινόκιο
Εκτέλεση
συνταγής
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
2. Κόβουμε το φινόκιο σε πολύ λεπτές φέτες.
3. Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα ταψάκι και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από
τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού και τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
Στρώνουμε τις γαρίδες στο ταψάκι και ψήνουμε για 8 – 10 λεπτά ή μέχρι να
γίνουν. Προσοχή να μη στεγνώσουν.
4. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και με ένα κουτάλι πιέζουμε λίγο τα κεφάλια
από τισ γαρίδες ώστε τα ζουμιά που θα βγουν να ανακατευτούν με τα υγρά του
ταψιού. Τοποθετούμε τις γαρίδες με τα ζουμιά τους σε μια πιατέλα και
πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρισμα
Σερβίρουμε τις
γαρίδες ζεστές και συνοδεύουμε με ψωμί ψημένο με ελαιόλαδο και ρίγανη και με
σαλάτα εποχής . Και φυσικά δε ξεχνάμε το ούζο …





Δεν υπάρχουν σχόλια