Lemon light
Lemon light
Υλικά
600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 μοσχολέμονο Λάιμ
1 λεμόνια
1 πορτοκάλι
10 φράουλες
1 πακέτο μπισκότα βρώμης με
μέλι
1 φακελάκι ζελέ με γεύση
λεμόνι
Lemon light
Εκτέλεση
συνταγής
Στύβουμε το λεμόνι και το πορτοκάλι
για να πάρουμε το χυμό τους και παίρνουμε ξύσμα από την φλούδα τους.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το
γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα και το ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Έπειτα
ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι και ανακατεύουμε
καλά με το σύρμα για να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Στο μουλτι βάζουμε τα
μπισκότα βρώμης με το μέλι και τα χτυπάμε μέχρι θρυμματιστούν.
Παίρνουμε τα γυάλινα τα
μπολάκια μας και αρχίσουμε να συναρμολογούμε το γλυκό μας. Βάζουμε το θρυμματισμένο
μπισκότο για βάση και από επάνω βάζουμε το μείγμα μας αφήνοντας ένα η δυο
δάχτυλα κενό προς το στόμιο.
Σε ένα κατσαρόλι βράζουμε
400 γρ. νερό, ρίχνουμε το φακελάκι με το ζελέ και ανακατεύουμε για να διαλυθεί
με το σύρμα. Το κατεβάζουμε και προσθέτουμε 400 γρ. κρύο νερό και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε από το ψυγείο τα
μπολάκια με το γλυκό τοποθετούμε την φράουλα στο κέντρο και γεμίζουμε με το
υγρό ζελέ που φτιάξαμε.
Τα τοποθετούμε στο ψυγείο
για άλλες 3 ώρες περίπου και όταν είναι έτοιμα τα σερβίρουμε.





Δεν υπάρχουν σχόλια