ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πατάτες


Πατάτες

Πατάτες παλιές: Πολλές φορές οι παλιές πατάτες παρουσιάζουν μετά το βράσιμο σκούρους λεκέδες. Αυτό το αποφεύγουμε, αν ρίξουμε λίγο ξύδι στο νερό που τις βράζουμε.
Οι τηγανητές πατάτες: Τις σκεπάζουμε στην αρχή και τις αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθούν καλά και ύστερα τις τηγανίζουμε σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Οι τηγανιτές πατάτες παίρνουν ένα ωραίο χρυσόξανθο χρώμα, όταν τους ρίξουμε πριν από το τηγάνισμα αλεύρι με ένα τρυπητό.
Πουρές από πατάτα: Ο πατατοπουρές πρέπει να γίνεται πάντα με ζεστό γάλα. Το κρύο ή χλιαρό γάλα κάνει τον πουρέ βαρύ σαν ζύμη.
Οι φρέσκες πατάτες: Τις φρέσκες πατάτες τις ξύνουμε, αντί να τις καθαρίζουμε από τα φλούδια. Πριν να τις ξύσουμε, τις βάζουμε για πέντε λεπτά σε ζεστό νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει λίγη σόδα. Έτσι, βγαίνει η φλούδα εύκολα.
Όταν βράσουμε τις πατάτες με τα φλούδια, τις βουτάμε μετά το βράσιμο μια φορά μέσα σε κρύο νερό, οπότε ξεφλουδίζονται ευκολότερα. Οι βραστές πατάτες παίρνουνε μια ωραία γεύση, όταν βάλουμε στο νερό που βράζει ένα σακουλάκι με σπόρους από άνηθο ή δυο τρία κλωνιά μαϊντανό.
Λιωμένες πατάτες: Αν μας παραβράσουνε οι πατάτες, τις γυρίζουμε αμέσως σε πουρέ με ζεστό γάλα, βάζουμε αλάτι και ότι άλλο θέλουμε και προσθέτουμε βούτυρο φρέσκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια