ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πατατοσαλάτα με ρόκα ή σπανάκι


Πατατοσαλάτα με ρόκα ή σπανάκι 

Υλικά
1 κιλό πατάτες
2 κρεμμύδια, σε ροδέλες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
20 ελιές μαύρες
½ φλιτζάνι αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
50 γρ. καλαμπόκι 
2 κουτ. σούπας κάππαρη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί λευκό
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μηλόξιδο
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Πατατοσαλάτα με ρόκα ή σπανάκι 

Εκτέλεση συνταγής
Ετοιμάζουμε τις πατάτες. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε σε κρύο αλατισμένο νερό. Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το μαϊντανό και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, ανακατεμένο με το μηλόξιδο και τη μουστάρδα.
Καθαρίζουμε τις πατάτες όταν γίνουν οι πατάτες όσο είναι ακόμη ζεστές, και τις κόβουμε σε ροδέλες. Τις βάζουμε ζεστές σε μπολ και τις περιχύνουμε με το κρασί και το μίγμα της βινεγκρέτ. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε την πατατοσαλάτα να απορροφήσει τα αρώματα.
Βάζουμε το καλαμπόκι, τις ελιές, το αγγουράκι τουρσί, την κάππαρη και την σερβίρουμε πάνω σε φύλλα ρόκας ή πολύ φρέσκο ωμό σπανάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια