Πέστροφες àla Meunière
Πέστροφες àla Meunière
Υλικά:
6 πέστροφες
μικρές
1 ποτήρι γάλα
1 κουταλάκι του
γλυκού αλάτι
3 κουτάλια της
σούπας αλεύρι
125 γρ. βούτυρο
1 πρέζα πιπέρι
2 λεμόνια
3 κουτάλια της
σούπας μαϊντανό
Πέστροφες àla Meunière
Εκτέλεση
συνταγής
Οι πέστροφες
δεν είναι απαραίτητο να είναι ζωντανές. Τις αδειάζουμε, τις ξελεπιάζουμε, τις
πλένουμε και τις σκουπίζουμε.
Μετά τις
βουτάμε μέσα σε κρύο γάλα πολύ αλατισμένο, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε
μέσα σε ζεματιστό βούτυρο 15 λεπτά περίπου. Κατόπιν τις αλατίζουμε και όταν
ψηθούν, τις σερβίρουμε ζεστές με χυμό λεμονιού και βούτυρο καυτό. Ρίχνουμε από
πάνω ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Όλα τα ψάρια
μπορούν να μαγειρευτούν κατ’ αυτό τον τρόπο, τα μικρά ολόκληρα, τα μεγάλα σε
φέτες.





Δεν υπάρχουν σχόλια