Ψωμί ζυμωτό
Ψωμί ζυμωτό
Υλικά
1.000 γρ. αλεύρι από σκληρό
σιτάρι
10 γρ. νωπή μαγιά
20 γρ. αλάτι
650 ml νερό
Ψωμί
ζυμωτό
Εκτέλεση
συνταγής
Θα χρειαστούμε ένα μπολ και ένα
ταψί φούρνου.
Στο μπολ βάζουμε όλα τα
υλικά εκτός του αλατιού και ζυμώνουμε καλά, για 10 λεπτά περίπου.
Διαλύουμε το αλάτι σε 3 κ.σ.
νερό, το προσθέτουμε και συνεχίζουμε το ζύμωμα για άλλα 5 λεπτά περίπου μέχρι
να γίνει η ζύμη μας λεία και ελαστική.
Με μια πετσέτα σκεπάζουμε το
μπολ και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει η
ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ή 3
κομμάτια και τα πλάθουμε σε καρβέλια.
Σκεπάζουμε τα καρβέλια και
τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ½ ώρα μέχρι να διπλασιάσουν τον όγκο τους.
Χαράζουμε τα καρβέλια τα
τοποθετούμε στο ταψί μας και τα ψήνουμε στους 200°C για περίπου 1 ώρα.
Όταν ψηθούν τα ψωμιά, τα
ψεκάζουμε με νερό για να αποκτήσουν γυαλιστερό χρώμα.





Δεν υπάρχουν σχόλια