Τελεμές
Τελεμές
Ένα τυρί άλμης που
φτιάχνεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας από πρόβειο, κατσικίσιο ή αγελαδινό
γάλα.
Τελεμές
Μοιάζει οπτικά πολύ με τη
φέτα αλλά κόβεται σε τετράγωνα κομμάτια και φυλάσσεται αποκλειστικά σε δοχεία
από λευκοσίδηρο.
Έχει πιο συμπαγή υφή από την φέτα με πιο όξινη
και πιπεράτη γεύση. Τρώγεται σκέτος, σαν επιτραπέζιο τυρί, αλλά πολλές φορές
μπαίνει τριμμένος σε πίτες ή ζυμαρικά.





Δεν υπάρχουν σχόλια