ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΙΖΖΑ MARGHERITA


ΡΙΖΖΑ MARGHERITA
Μια συνταγή Ιταλικής αλμυρής ζύμης 
Υλικά 
  • 150 γρ. μοτσαρέλα
  • 10 γρ. πολύ ώριμες ντομάτες
  • 12 φύλλα βασιλικού
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
ΡΙΖΖΑ MARGHERITA
Εκτέλεση συνταγής 
1.  Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κύβους.
2.  Κόβουμε σε κύβους τη μοτσαρέλα.
3.  Απλώνουμε τη ντομάτα και τη μοτσαρέλα πάνω στη ζύμη.
4.  Απλώνουμε το βασιλικό, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ
Υλικά 
  • 30 γρ. μαγιά
  • 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 4 φλιτζάνια (500 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ. γλ. αλάτι
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
1.  Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό σε ένα μπολάκι. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο. Καλύπτουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά.
2.  Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι σε βουναλάκι πάνω στον πάγκο μας και προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς. Προσθέτουμε το αλάτι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε σε ομοιόμορφη ζύμη για 10 λεπτά, μέχρι να γίνει πολύ ελαστική, προσθέτοντας σιγά σιγά το χλιαρό νερό.
3.  Χωρίζουμε τη ζύμη στα 4 και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες.
4.  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου.
5.  Ανοίγουμε με το χέρι ή με τον πλάστη, κάθε κομμάτι σε στρογγυλό φύλο ύψους 0.5 εκ., πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Λαδώνουμε ένα ταψάκι πίτσας, βάζουμε επάνω τη ζύμη και τα υλικά της προτίμησής μας και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Σερβίρισμα 
Σερβίρουμε την ΡΙΖΖΑ MARGHERITA ζεστή και την συνοδεύουμε με μία κρύα μπύρα

Δεν υπάρχουν σχόλια