Ρεβανί Βέροιας
Ρεβανί Βέροιας
Υλικά
6 Αυγά
1/2 κιλό γιαούρτι
1 1/2 φλιτζ. σιμιγδάλι
χοντρό
2 1/2 φλιτζ μείον μία κ.σ.
αλεύρι
2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
2 βανίλιες ή λίγη μαστίχα
κοπανισμένη
2 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ σησαμέλαιο ή
καλαμποκέλαιο
Σιρόπι
5 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
5 1/2 φλιτζ. νερό
χυμό από μισό λεμόνι
Ρεβανί Βέροιας
Εκτέλεση
συνταγής
Για
την ζύμη
Στο μπολ του μίξερ σπάμε τα
αυγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Με τα ασπράδια θα φτιάξουμε
μαρέγκα.
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με
τη ζάχαρη, τους κρόκους και την βανίλια μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε λίγο
ακόμα.
Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι
ανακατεμένο με το σιμιγδάλι και το μπέικιν και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά. Τέλος
ενώνουμε απαλά το μείγμα με τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα
ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για περίπου 50 λεπτά ή
μέχρι να στερεοποιηθεί.
Όταν κρυώσει το γλυκό το
κόβουμε σε κομμάτια
Για
το σιρόπι
Βράζουμε το σιρόπι μέχρι να
δέσει, ρίχνουμε στο τέλος το χυμό από το λεμόνι και περιχύνουμε το γλυκό.
Το αφήνουμε να το
απορροφήσει μέχρι να κρυώσει τελείως και σερβίρουμε.





Δεν υπάρχουν σχόλια