Τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο Κουρού
Τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο Κουρού
Υλικά
· 500 γρ. φαρίν απ
· 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κύβους
· 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
· 1 αυγό
· 1 κ.γ. αλάτι
· φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για τη γέμιση
· 400 γρ. φέτα
· 250 γρ. τριμμένη γραβιέρα
· 2 αυγά
· 1 κ.σ. ξερό δυόσμο
Υλικά για το άνοιγμα φύλλων
· 50 γρ.αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων
· 1αυγό
Τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο Κουρού
Εκτέλεση συνταγής
Για την ζύμη
· Βάζουμε το Φαρίν απ σε ένα μπολ και ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση.
· Τοποθετούμε τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης στην λακκούβα και με ένα πιρούνι αρχίζουμε να ομογενοποιούμε τα υλικά από το κέντρο προς την άκρη μέχρι να ανακατευτούν καλά.
· Ζυμώνουμε τα υλικά με τα χέρια μέχρι να γίνει μια μαλακή, ενιαία ζύμη.
· Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και τυλίγουμε σε λαδόκολλα ή μεμβράνη. Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Για την γέμιση
· Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
Για το άνοιγμα φύλλων
· Βγάζουμε το ένα κομμάτι ζύμης από το ψυγείο και ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε μέγεθος 2 δάχτυλα μεγαλύτερο από το ταψί μας. Την απλώνουμε στο ταψί και γεμίζουμε με την γέμιση.
· Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο και το απλώνουμε πάνω στην πίτα μας. Κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα και αλείφουμε την πίτα με ένα αυγό χτυπημένο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 45-50 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς για να σερβίρουμε





Δεν υπάρχουν σχόλια