Αρακάς με βοδινό
Αρακάς με βοδινό
Λαδερός
αρακάς με βοδινό κρέας
Υλικά
1 κιλό βοδινό κρέας
1 κιλό αρακά
Λάδι και Βούτυρο
2 καρότα
2 πατάτες
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο χωρίς την
φύτρα
50 γρ. καλαμπόκι
50 γρ. φρέσκα φασολάκια
1 Κονκασε τομάτας
1 κ.γ. συμπυκνωμένη σάλτσα τομάτας
1 ματσάκι άνηθο
1 πρέζα κάρυ
Ζάχαρη και Κανέλα στη μύτη
του κ.γ.
Αλάτι και Πιπέρι
2 αποξηραμένα φύλλα δάφνης
Αρακάς με βοδινό
Εκτέλεση
συνταγής
Σε μια Κατσαρόλα βάζουμε το
λάδι μας να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τον αρακά, την πιπεριά Φλωρίνης,
το καλαμπόκι, τα φασολάκια και τα σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν.
Συγχρόνως σε ένα βαθύ τηγάνι
βάζουμε το βούτυρο να κάψει και σοτάρουμε το βοδινό κρέας.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο, τις κομμένες πατάτες μας, αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και σοτάρουμε όλα τα υλικά μαζί.
Έπειτα ρίχνουμε το κονκασε
τομάτας, μια κ.γ. συμπυκνωμένη σάλτσα
τομάτας, ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Μεταφέρουμε τα υλικά από το
τηγάνι μας στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρώς. Ρίχνουμε κάρυ, κανέλα,
ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Ανακατεύουμε ελαφρώς και το
αφήνουμε να πάρει μια δυνατή βράση. Τέλος κατεβάζουμε την βράση του σε χαμηλή
φωτιά κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και την αφήνουμε για 20-30 λεπτά
περίπου.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο, τις κομμένες πατάτες μας, αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και σοτάρουμε όλα τα υλικά μαζί.
Μεταφέρουμε τα υλικά από το
τηγάνι μας στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρώς. Ρίχνουμε κάρυ, κανέλα,
ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Ανακατεύουμε ελαφρώς και το
αφήνουμε να πάρει μια δυνατή βράση. Τέλος κατεβάζουμε την βράση του σε χαμηλή
φωτιά κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και την αφήνουμε για 20-30 λεπτά
περίπου.
Σερβίρισμα
Σερβίρουμε τον αρακά με
βοδινό με μια φέτα τυρί και με λευκό ή ροζέ ξηρό κρασί.





Δεν υπάρχουν σχόλια