Φύλλο για πίτα
Φύλλο για πίτα
Υλικά
αλεύρι
για όλες τις χρήσης
3/4
του νεροπότηρου χλιαρό νερό
1/4,
του ίδιου νεροπότηρο, ελαιόλαδο
1/2
κ.γ αλάτι
1/4
κ.γ σόδα μαγειρική
αλεύρι
για όλες τις χρήσης
πιπέρι
Φύλλο για πίτα
Εκτέλεση συνταγής
Γεμίζουμε
ένα νεροπότηρο ως τα 3/4 με χλιαρό νερό και το συμπληρώνουμε με το λάδι.
Σε
μία λεκάνη αδειάζουμε το νερό με το λάδι και βάζουμε τα υπόλοιπα
υλικά, εκτός απ’ το αλεύρι.
Ανακατεύουμε
ελαφρά και ρίχνουμε αλεύρι μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.
Την
αφήνουμε να σταθεί 1/2 ώρα και το χωρίζουμε στα δύο.
Ανοίγω
το ένα κομμάτι σε φύλλο, το στρώνω στο ταψί, που το έχω λαδώσει, βάζω την
γέμιση και βάζω και το άλλο φύλλο από πάνω.
Χαράζουμε
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 c.





Δεν υπάρχουν σχόλια