Κέικ λευκής σοκολάτας με φρούτα του δάσους
Κέικ λευκής σοκολάτας με φρούτα του δάσους
Υλικά
για
το κέικ
400 γρ. Φαρίν Απ
250 ml γάλα, κρύο
300 γρ. ζάχαρη
220 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε
θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Στη μύτη μια κ.γ. αλάτι
150 γρ. λευκή κουβερτούρα,
ψιλοκομμένη
100 γρ. αποξηραμένα
cranberries
100 γρ. αποξηραμένα
blueberries
για
το γλάσο
150 γρ. λευκή κουβερτούρα,
τεμαχισμένη
3 κ.σ. γάλα σε θερμοκρασία
δωματίου
Κέικ λευκής σοκολάτας με φρούτα του δάσους
Εκτέλεση
συνταγής
Θα χρειαστούμε ένα μπολ ένα
μίξερ χειρός, ένα κατσαρόλι, ή ένα μπεν μαρι και μία φόρμα για κέικ.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας
στους 180° C.
για
το κέικ
Στο μπολ χτυπάμε με μίξερ
χειρός το βούτυρο για 1-2 λεπτά μέχρι ν’ αφρατέψει, ρίχνουμε τη ζάχαρη και
χτυπάμε για 1-2 λεπτά, έπειτα τα αυγά και τέλος το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας,
το αλάτι και το Φαρίν Απ χτυπώντας για 1-2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν να υλικά.
Προσθέτουμε την κουβερτούρα,
τα cranberries και τα blueberries και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα
ζαχαροπλαστικής (μαριζ), να μοιραστούν ομοιόμορφα στο μείγμα.
Παίρνουμε την φόρμα για κέικ
την βουτυρώνουμε, την αλευρώνουμε και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο
φούρνο, για 60 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
για
το γλάσο
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε
μπεν μαρί και την ανακατεύουμε με το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Διακοσμούμε το κέικ με το
γλάσο και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.





Δεν υπάρχουν σχόλια