Πάπια με σάλτσα από πορτοκάλια
Πάπια με σάλτσα από πορτοκάλια
Υλικά:Κρέας πάπιας
1 πορτοκάλι
Φλοιό και χυμό από ένα πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
Βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι
Πάπια με σάλτσα από πορτοκάλια
Εκτέλεση συνταγήςΤρίβουμε το φλοιό ενός πορτοκαλιού. Τηγανίζουμε το κρέας της πάπιας και το βγάζουμε από το τηγάνι. Στο ζωμό που ψήσαμε το κρέας, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Το αφήνουμε να ροδίσει, ανακατώνοντας το και προσθέτουμε τότε τον χυμό και τον φλοιό του πορτοκαλιού.
Εάν η σάλτσα μας φαίνεται λίγη, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνουμε. Ξαναβάζουμε το κρέας μέσα σ’ αυτή τη σάλτσα και το σιγοψήνουμε σε χαμηλή φωτιά επί 10 λεπτά περίπου, έχοντας σκεπασμένο το τηγάνι.
Σερβίρουμε σκεπάζοντας το κρέας πάπιας με τη σάλτσα, η οποία πρέπει να είναι πηκτή και όχι πολύ άφθονη. Βάζουμε μία φέτα πορτοκαλιού ξεφλουδισμένη πάνω σε κάθε κρέας.





Δεν υπάρχουν σχόλια