ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πικάντικη σούπα ντομάτας


Πικάντικη σούπα ντομάτας

Υλικά
  • 1 κρεμμύδι ξεφλουδισμένο και χοντροκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ξεφλουδισμένη και χοντροκομμένη
  • 1 καρότο ξεφλουδισμένο και χοντροκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, ξεχωρίζουμε τα φύλλα και ψιλοκόβουμε τα βλαστάρια
  • Ελαιόλαδο
  • 750g ώριμες ντομάτες
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 1 βάζο έτοιμη σάλτσα ντομάτας με τσίλι
  • Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος

Πικάντικη σούπα ντομάτας

Εκτέλεση συνταγής
Ανοίγετε το μάτι της κουζίνας σας σε μέτρια θερμοκρασία, τοποθετείτε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέτετε το χοντροκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και τα βλαστάρια κόλιανδρο.
Βάζετε το καπάκι και αφήνετε για 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσοχή! Δεν πρέπει να πάρουν χρώμα.
Εν τω μεταξύ, ρίχνετε τις ντομάτες σε καυτό νερό για 2 λεπτά και έπειτα τις αφήνετε σε τρεχούμενο νερό βρύσης και τις ξεφλουδίζετε.
Έπειτα χοντροκόβετε τη σάρκα της ντομάτας και την προσθέτετε στο τηγάνι μαζί με τον ζωμό και την έτοιμη σάλτσα ντομάτας.
Σιγοβράζεται για άλλα 20 λεπτά με κλειστό το καπάκι.
Εφόσον περάσει το εικοσάλεπτο, αλέθεται την σούπα σας στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λεία και απαλή.
Έπειτα να την ξαναβάλετε στο τηγάνι. Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Χωρίζετε τη σούπα σας σε μπολ, προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος σε κάθε μερίδα και σκορπίζετε μερικά φύλλα κόλιανδρο.
Οι πιο τολμηροί μπορούν να προσθέσουν ψιλοκομμένο τσίλι.
Η σούπα είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια