Πρασόπιτα
Πρασόπιτα
Υλικά
1/2 κ φύλλο
χωριάτικο
5 μεγάλα πράσα
3 κρεμμύδια
φρέσκα
300 γρ. τυρί
φέτα
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
200 γρ.
μαργαρίνη
2 αυγά
Πρασόπιτα
Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε τα
πράσα και τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Σοτάρουμε σε ένα
κατσαρόλι με λίγο ελαιόλαδο τα πράσα και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν,
αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
Ζεσταίνουμε την
μαργαρίνη μέχρι να λιώσει (όχι να κάψει).
Βουτυρώνουμε
καλά το ταψί μας και απλώνουμε ένα φύλλο. Βουτυρώνουμε το φύλλο καλά και
απλώνουμε ακόμη ένα φύλλο. Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να βουτυρώσουμε 4
φύλλα για το κάτω μέρος.
Έπειτα ρίχνουμε
τη γέμιση με τα πράσα και τα κρεμμυδάκια, από πάνω ρίχνουμε τη φέτα
θρυμματίζοντας τη με το χέρι και τα αυγά χτυπημένα ελαφρώς. Απλώνουμε τη γέμιση
ομοιόμορφα σε όλο το ταψί.
Συνεχίζουμε με
τα φύλλα βουτυρώνοντας πάντα το κάθε ένα με το πινέλο μας καλά μέχρι να
συμπληρωθούν ακόμη 4 φύλλα από πάνω.
Στο τέλος,
βουτυρώνουμε και το τελευταίο φύλλο, κόβουμε ό,τι περισσεύει από γύρω και
διπλώνουμε με τα χέρια μας τις άκρες.
Τέλος,
χαράζουμε την πίτα μας για να σχηματιστούν τα κομμάτια και ψήνουμε την
πρασόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο για 50′ στους 180 °C.





Δεν υπάρχουν σχόλια