ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψωμί Ciapatta


Ψωμί Ciapatta

Υλικά
250 γρ. αλεύρι από σκληρό σιτάρι
120 ml νερό χλιαρό
15 γρ. μαγιά νωπή
0.5 κ.γ. αλάτι
0.5 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Ψωμί Ciapatta

Εκτέλεση συνταγής
Θα χρειαστούμε μπολ και το ένα ταψί φούρνου
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 160 ºC.
Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο νερό και αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου στην άκρη για να δράσει η μαγιά.
Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε το μείγμα της μαγιάς. Ζυμώνουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Στην αλευρωμένη επιφάνεια μεταφέρουμε τη ζύμη μας και ανοίγουμε με τα χέρια σε ζυμάρι πάχους 2 εκ.
Έπειτα τοποθετούμε την ciapatta στο ταψί φούρνου το οποίο έχουμε λαδώσει καλά, λαδώνουμε την επιφάνειά της ζύμης, την σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και την αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Τέλος τοποθετούμε το ταψί μας στον φούρνο και ψήνουμε την ζύμη ciapatta  για 45’ λεπτά περίπου. Ξεφουρνίζουμε την ciapatta και την πασπαλίζουμε με αλεύρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια