Ριζότο Μιλανέζε στην χύτρα
Ριζότο Μιλανέζε στην χύτρα
Υλικά
120 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
250 γρ. ρύζι
1/2 κτ. γλ. σαφράν
240 ml λευκό κρασί
1/2 λτρ. ζωμός κρέατος
120 γρ. παρμεζάνα
100 γρ. βούτυρο
Αλάτι & πιπέρι
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
250 γρ. ρύζι
1/2 κτ. γλ. σαφράν
240 ml λευκό κρασί
1/2 λτρ. ζωμός κρέατος
120 γρ. παρμεζάνα
100 γρ. βούτυρο
Αλάτι & πιπέρι
Ριζότο Μιλανέζε στην χύτρα
Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε και
καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και
την παρμεζάνα.
Διαλύουμε σε
ένα μπολ το σαφράν με το λευκό κρασί.
Σοτάρουμε με
ελαιόλαδο στη χύτρα το κρεμμύδι και το ρύζι. Προσθέτουμε το σκόρδο και
σβήνουμε με το λευκό κρασί. Ανακατεύουμε καλά και συμπληρώνουμε το ζωμό
κρέατος.
Κλείνουμε την
χύτρα και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά.
Βράζουμε χωρίς
καπάκι για 5 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την παρμεζάνα και το
βούτυρο.





Δεν υπάρχουν σχόλια