ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βοδινό βραστό


Βοδινό βραστό

Κατάλληλο μέρος για βραστό είναι ο λαιμός, το στήθος, το καπάκι και το κότσι.
Υλικά:
  • Ενάμισι κιλό βοδινό για βραστό
  • 2 – 3 κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 2 – 3 πατάτες μικρές
  • 2 – 3 κολοκυθάκια
  • 2 – 3 κλωνάρια σέλινο και μαϊντανό
  • 1 γαρύφαλλο
  • 1 φύλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι

Βοδινό βραστό

Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε το κρέας και βάζουμε ολόκληρο το κομμάτι στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε κρύο νερό, περίπου 2 κιλά, μέχρι που να σκεπάσει καλά το κρέας.
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, τη σκεπάζουμε κι όταν αρχίσει να βράζει και σχηματισθούν αφροί, εάν θέλουμε, ξαφρίζουμε.
Αφού βράσει επί μιάμιση ώρα ρίχνουμε τα χορταρικά ( κρεμμύδια, καρότα κτλ. ) ολόκληρα. Προσθέτουμε και ανάλογο αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε να βράσει μιάμιση ώρα ακόμη. Αν όμως τύχει να βράσουν τα χορταρικά, χωρίς να έχει βράσει το κρέας, τότε βγάζουμε τα χορταρικά με τρυπητή κουτάλα, τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και αφήνουμε το κρέας να βράσει.
Όταν το κρέας βράσει, το βγάζουμε και το τοποθετούμε σ’ ένα μικρό ταψάκι και το περιχύνουμε με λίγο ζεστό ζωμό. Το σκεπάζουμε και το βάζουμε κοντά στη φωτιά για να μην κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια