Caramel and Chocolate Tart
Caramel and Chocolate Tart
Υλικά
Για την Pate sucre Vanillia
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ βούτυρο
260 γρ ζάχαρη άχνη
120 γρ αυγό
1 stick Βανίλιας
Μαδαγασκάρης
Για
την γέμιση Καραμέλας
300 γρ ζάχαρη
30 γρ βούτυρο
300 γρ κρέμα Γάλακτος
2 Κουταλιές Νερό
Για
την γέμιση γκανάζ σοκολάτας
360 γρ σοκολάτα
300 γρ κρέμα γάλακτος 35%
λιπαρά
Caramel and Chocolate Tart
Εκτέλεση
συνταγής
Για
την Pate sucre Vanillia
Σε ένα μπολ ζυμώνουμε με το
χέρι το βούτυρο με την ζάχαρη. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε τα
αυγά σε δύο δόσεις και έπειτα το αλεύρι με την βανίλια. Ανακατεύουμε ελαφριά με
αργές κινήσεις.
Μόλις η ζύμη μας είναι
έτοιμη την τοποθετούμε σε διάφανη μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
περίπου να ξεκουραστεί.
Έπειτα την βγάζουμε από το
ψυγείο μας και ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη μας ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες. Την
κόβουμε σε στρόγγυλο σχήμα με την βοήθεια των κουπ-πατ μας. Το μέγεθος πρέπει
να είναι ανάλογο με την αλουμινένια φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε. Στην συνέχεια
μοιράζουμε τα στρογγυλά κομμάτια ζύμης και τα τοποθετούμε απλώνοντας ομοιόμορφα,
με κυκλικές περιστρεφόμενες κινήσεις, στις μικρές αλουμινένιες φόρμες μας φτιάχνοντας έτσι το ταρτάκι μας. Σε προθερμασμένο
φούρνο ψήσουμε στους 170 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά.
Για
την γέμιση Καραμέλας
Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνουμε
ελαφρά την κρέμα γάλακτος.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την
ζάχαρη με το νερό μέχρι να λιώσει και να πάρει χρυσαφή χρώμα. Την κατεβάζουμε
την φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας ελαφρά. Έπειτα
επαναφέρουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά για
να λιώσουν τυχόν κομμάτια ζάχαρης Αποσύρουμε πάλι από την φωτιά και προσθέτουμε
το βούτυρο. Ανακατεύουμε έως ότου λιώσει ομοιόμορφα και γίνει καραμέλα.
Με την κουτάλα μας ρίχνουμε
την ρευστή καραμέλα μας στον πάτο των ταρτών που ψήσαμε προηγουμένως (οι οποίες
θα πρέπει να έχουν κρυώσει πολύ καλά ) και τις βάζουμε στο ψυγείο να κρυώνουν
έως ότου ετοιμάσουμε και την σοκολάτα μας.
Για
την γέμιση γκανάζ σοκολάτας
Σε ένα μπολ τεμαχίζουμε την
σοκολάτα σε μικρά κομμάτια ενώ παράλληλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις
η κρέμα γάλακτος ζεσταθεί την προσθέτουμε στην σοκολάτα σε δυο-τρεις δόσεις και
με την μαριζ ανακατεύουμε με κυκλικές, απαλές κινήσεις την σοκολάτα μέχρι να
λιώσει. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα μέρη κρέμας γάλακτος και συνεχίζουμε να
ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη λεία και γυαλιστερή γκανάζ.
Ρίχνουμε την γκανάζ πάνω από
την καραμέλα που προηγουμένως είχαμε σερβίρει στις τάρτες και τις ξανά βάζουμε
στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί





Ενδιαφέρων η συγκεκριμένη συνταγή γλυκού !
ΑπάντησηΔιαγραφή