ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χούμος


Χούμος

Yλικά
1 κούπα ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα
1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
2 - 3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά γιαούρτι
μισή σκελίδα σκόρδο λιωμένη (προαιρετικά για πιο πικάντικο αποτέλεσμα)
αλάτι – πιπέρι
2 - 3 κουταλιές ξύδι με κυδώνι (ή 2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού)

Χούμος

Εκτέλεση συνταγής
Στραγγίζουμε τα ήδη καλά μαγειρεμένα ρεβίθια καλά από τα υγρά και τα αλατίζουμε.
Βάζουμε στο μπλέντερ ή στο μουλτι όλα τα υλικά, και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν αλοιφή.
Μετά αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, το πασπαλίζουμε με πάπρικα και περιχύνουμε με λίγο φρέσκο εξαιρετικά παρθένο λάδι.
Σερβίρισμα
Το σερβίρουμε σε σαλατιέρα με καβουρδισμένα κουκουνάρια και το απολαμβάνουμε αλειμμένο σε ψωμάκια ή πιττάκια!

Δεν υπάρχουν σχόλια