ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νοθεία του τυριού


Νοθεία του τυριού

Το τυρί είναι προϊόν του γάλατος που προέρχεται από την πήξη του. Τα μαλακά τυριά έχουν περισσότερο νερό έως 48% και λίπος έως 40%. Στα σκληρά το νερό φτάνει τα 38% και το λίπος έως 40%.

Νοθεία του τυριού

Το τυρί νοθεύεται με την προσθήκη νερού ή το αποβουτυρώνουν. Μόλις δοκιμάσουμε λίγο τυρί αμέσως καταλαβαίνουμε ότι είναι αποβουτυρωμένο. Ενώ στο παχύ αμέσως αισθανόμαστε τη γεύση και τη μυρωδιά του βουτύρου. Το αποβουτυρωμένο θυμίζει ασβέστη.
Επειδή το τυρί παθαίνει σοβαρές αλλοιώσεις, πρέπει να φροντίζουμε να το αγοράζουμε από μεγάλα καταστήματα, που έχουν μεγάλη  κατανάλωση και δεν προλαβαίνει να χαλάσει. Επίσης έχουν τα μέσα και το διατηρούν σε ειδικά δοχεία και μεγάλα, τέλεια για συντήρηση ψυγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια